www.webdeveloper.com
Results 1 to 6 of 6

Thread: host name ping

  1. #1
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    204

    host name ping

    If I have a computer named computer_test .. How would I write a program to return a value of "online" if it is pinged?

    I need to be able to ping the computer from within my program.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    204
    Anyone have any information on this?

  3. #3
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Tauranga
    Posts
    2,062
    something like

    PHP Code:
    <?php
    echo(chkServer('www.server.com''80'));


    function 
    chkServer($host$port){  
        
    $hostip = @gethostbyname($host);
        if(
    $hostip == $host){
            echo 
    "Server is down or does not exist";
        }else{
            if(!
    $x = @fsockopen($hostip$port$errno$errstr5)){
                echo 
    "Off Line";
            }else{
                echo 
    "Online";
                if(
    $x){
                    @
    fclose($x);
                }
            }
        }
    }
    ?>

  4. #4
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    204
    Will that also work for computers on a network using the computer's name?

  5. #5
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Tauranga
    Posts
    2,062
    pass, try it, use the ip address.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    204
    Pass.. as in you do not know? or pass...can't do it? My IP's change

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
HTML5 Development Center



Recent Articles