dcsimg
www.webdeveloper.com
Results 1 to 10 of 10

Thread: localhost

  1. #1
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    5

    localhost

    ok, i have followed the directions given to me with the joomla/apache installs and for some reason when i enter http://localhost/ in blank browser i get a cannot display site page. i would like to setup a local host but i keep running into dead-ends can anyone provide an easier way to set up.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Worthington, OH, USA
    Posts
    3,634
    You may be set up on port 8080 instead of 80, might try http://localhost:8080
    54 68 65 42 65 61 72 4D 61 79

  3. #3
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    89
    What system are you running?

  4. #4
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    5
    win xp, have xampp installed, apache 2.2, main reason for this is i want to use the joomla pkg for designing backend site. i just wish there was another way to run it(install it) easier for use like you would any other program.

  5. #5
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    89
    Hmmm, I've only ever used wamp on windows. Sorry.

    I know this sounds incredibly tech supporty, but make sure the program starts the server. I know it took me a few tries before I realized that wamp doesn't automatically start the server just because the program is running.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    5
    i have heard mixed emotions about the two. i can install the wamp and try it from there. So do you know if joomla can be run from any other source than the localhost or live server?

  7. #7
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    89
    Well it's written in PHP so it'll have to run off a server with PHP enabled, so I'd say no.

  8. #8
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    5
    ok, thanks this is a bit noobish for me, i admin a site and have some request to do some building, i thought i would try something new to start with.

  9. #9
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    89
    No prob. I've never used Joomla before. Is it good?

  10. #10
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    5
    it is supposed to have 2 sections of templates, one is for the site and the other is for the backend design there are alot of templates out there and it is easy to use.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
HTML5 Development Center



Recent Articles