dcsimg
www.webdeveloper.com
Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 58 of 58

Thread: main.php: missing parameter: is_superuser

  1. #46
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    32
    i did edit the php.ini file but nothing happend.
    so i read again the install.txt file and saw that in order to enable mysql you need the lidmysql ( or whatever the name is) file from previous versions. but it was already in the php folder so i just added the line >> loadfile lidmysql.dll
    to the httpd file
    but now it seems to work when it feels like it...

  2. #47
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    3,346
    Enabling the module in your php.ini file and restarting your web server should've been all you needed to do. I've never used "loadfile lidmysql.dll" in my httpd file ever and my scripts almost all use a database.

  3. #48
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    32
    Apparently I was wrong.
    I rechecked when mysql works. It works if first I run php 5.2.0 and right after I upgrade and run php 5.3.1
    I am absolutely sure of this since I used the phpinfo() function to check this.

  4. #49
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    3,346
    So this issue is now resolved? If so can you mark the thread resolved (Thread Tools->Mark Thread Resolved)?

  5. #50
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    32
    no, the server still works on and off. one time it works the seconed it doesnt

  6. #51
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    3,346
    Is it all applications run on the server or a single one in particular that work off and on?

  7. #52
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    32
    php works fine until i use the mysql_connect function

  8. #53
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    3,346
    That sounds like it might be either incorrect usage of the function, an old module (did you download the zip file I suggested a few posts back that has the PHP src and all modules?), or an incorrect configuration.

    Are you able to connect to and use MySQL separately from PHP?

  9. #54
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    32
    what zip file...i didnt see you mentioned a zip file

  10. #55
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    3,346
    I could've swarn I advised you to download the "VC6 x86 Thread Safe" version from php.net and unzip the contents into your PHP directory. Maybe I was confused with another similar thread.

  11. #56
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    32
    that is what i am useing

  12. #57
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    3,346
    You downloaded the zip file with all the extensions in it?

  13. #58
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    32
    Yes. I think the problem is with windows that isn't loading something on startup though I don't know what it can be because I add php to windows path

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
HTML5 Development Center



Recent Articles