www.webdeveloper.com
Results 1 to 3 of 3

Thread: Embed video not working

  1. #1
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    411

    Embed video not working

    Hello, this is for a project that is a private business app that you have to have a login for so I can't give you a link but here is my problem..

    The initial solution was window.open(path to movie )

    and it loaded in a popup. I am now ( using ajax calls ) calling a php page that knows where you are in the system and calls the appropriate training video. If I alert the comm response it shows me the correct path to my movie and if I take that path and place it in the browser the movie plays, how ever if I try to load my movie like this

    Code:
    <div onclick="this.style.display='none';" style="display: block; width: 1640px; height: 947px;" id="video_overlay"><div id="for_video">
    <embed width="1024" height="768" pluginspage="http://www.apple.com/quicktime/" autoplay="true" bgcolor="000000" src="path_to_movie.mov">
    </div>
    </div>
    Nothing shows. I am new to all this so I may be doing something way wrong here. To explain the divs above, I am, in my own way, re-creating the look of the lightbox technique without all the extra code. It is a much more simple solution without all the fade effects. The main div loads a transparent layer and within that layer I load the response from my ajax call which the div with the id 'for_video' and contents within.

    I assume I need something else added to the embed code to make the movie show? I looked on apple's site for the tutorial http://www.apple.com/quicktime/tutorials/embed2.html and my tag looks exactly like theirs so I am not sure what I am doing wrong.

    Any help with this would be grand. Thanks
    Last edited by tripwater; 06-24-2010 at 12:11 PM.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    411
    ok I even went so far as to create a test page and remove the divs to simplify and added the object tag and still no dice

    Code:
    <html><head>
    </head><body>
    <object classid="clsid:02BF25D5-8C17-4B23-BC80-D3488ABDDC6B" codebase="http://www.apple.com/qtactivex/qtplugin.cab" height="768" width="1024">
    <param name="SRC" value="http://www.nizex.com/videos/language/1/8/mv_calendar.mov">
    <param name="AUTOPLAY" value="true">
    <param name="CONTROLLER" value="false">
    <embed src="http://www.nizex.com/videos/language/1/8/mv_calendar.mov" autoplay="true" controller="false" pluginspage="http://www.apple.com/quicktime/download/" height="768" width="1024">
    
    </object></body></html>
    Last edited by tripwater; 06-24-2010 at 01:20 PM.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    NW Washington State
    Posts
    1,856
    Code you posted in second post works just fine in IE, FF, Chrome, and Safari.
    Do you have the QT browser plugin installed?
    This makes a great example of why to not use QT and .mov. They are not very popular and not everyone has the plugin installed. And many who don't, don't want to hassle with installing it.
    But code works just fine.
    Best wishes,
    Eye for Video
    www.cidigitalmedia.com

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
HTML5 Development Center



Recent Articles