www.webdeveloper.com
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Thread: Help Please with Slide-down menu script

  1. #1
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3

    Help Please with Slide-down menu script

    Can anybody help me?
    I tried pasting the script given at http://javascript.internet.com/navig...down-menu.html

    However, when I followed the instructions given, the menu does not show up on my webpage.

    Any ideas?

  2. #2
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Peg City
    Posts
    638
    According to this section of code:

    Code:
    <script language="JavaScript" src="sliding_menu.js"></script>
    there exists an external javascript file that you must get in order for the menu to work correctly. Unfortunately, there appears to be no link at this time that allows you to download that .js file.

    The file is retrievable though, just enter the following url into your browser:
    http://javascript.internet.com/navigation/sliding_menu.js
    A prompt window will pop up. Choose to save the file as "sliding_menu.js". This now should work when testing on your computer (w/o internet connection).

  3. #3
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3
    Is there a way I can change this script so that when the mouse rolls over the main categories the submenus will appear without having to actually click on the main categories?

  4. #4
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Peg City
    Posts
    638
    I'm assuming you got it to work correctly?

    To get the menu to change on rollover, locate the following code in the sliding_menu.js file:
    Code:
     csmc = 0;
        document.write("<div class='menu' style='top:"+mn+";height:"+height+"' id='down"+smc+"' onclick='pull_down("+smc+","+mni+")'>&nbsp;"+ la[1] + "</div>");
        self_menu[smc] = new Array(mn,height,0,mni);
    and make the following changes that appear in red:
    Code:
     csmc = 0;
        document.write("<div class='menu' style='top:"+mn+";height:"+height+"' id='down"+smc+"' onmouseover='pull_down("+smc+","+mni+")'>&nbsp;"+ la[1] + "</div>");
        self_menu[smc] = new Array(mn,height,0,mni);

  5. #5
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3
    One last question. It's a 2 parter. First, what do I need to do to keep the last category of links from automatically appearing when the page loads. Secondly, how can I make the speed of the slide down lightning quick. Your help is much appreciated. Thanks

  6. #6
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Peg City
    Posts
    638
    This script is poorly documented but I was able to find a quick fix to stop the last row from displaying when loaded.

    The following code is from the example:
    [Code]
    Link[8] = "0|Scripts";

    Link[9] = "1|Asp|http://www.javascriptsource.com|";

    Link[10] = "1|JavaScript|http://www.javascriptsource.com|";

    Link[11] = "0|Links";

    Link[12] = "1|JavaScript sites|http://www.javascripts.com|blank";

    startup(4);
    [Code]

    Notice the call to the startup method as the end? The number 4 is a parameter stating the number of rows in the menu. If you change this parameter to the number of rows plus 1, the menu will stop displaying the last row and still work properly and error free.

    example: If you have 4 rows, pass 5 as the parameter.

    In regards to speeding up the slides, I have analyzed the code but will re-check when I am less pressed for time.

  7. #7
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    6

    Help please with Slide-down menu script

    Is there is any way in this script by which i am able to show only the options of one button at a time.i.e if i move the mouse on some other button it pulls up the options of other button if any open.at a time only one button is open.

    Thanx in advance

    Regards
    ritu

  8. #8
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    6

    help please with slide down menu script

    the script i am using is

    http://javascript.internet.com/navi...-down-menu.html

    urgent help!!!!!

  9. #9
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    6

    help please with slide down menu script

    havik can u also tell me how to control the speed in this script

  10. #10
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    6

    Help please with Slide-down menu script

    Please help me urgent if anybody knows the sol. of my problem

  11. #11
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    6

    help Please with Slide down menu script

    bump

  12. #12
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    6
    buzz

  13. #13
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    4

    SPEED?

    no one answered brienb's question... how do you speed up the sliding sliding_menu.js ? the speed variable doesn't do a damn thing.

  14. #14
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Aachen, Germany
    Posts
    4,090

    Re: SPEED?

    Hi!
    Originally posted by nevermind
    the speed variable doesn't do a damn thing.
    Set it to 1000 for fun instead of the default value of 50 and you will see: it DOES something.

    I understand, what you are talking about, because the value of that variable being quite low
    you'll not see a difference, but changing that would require the rewriting of almost the entire script.
    Would you be willing to do so?

    Cheers - Pit

  15. #15
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    4

    speed?!

    oh great, it SLOWS it DOWN FURTHER.

    what a POS script.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
HTML5 Development Center



Recent Articles