www.webdeveloper.com
Results 1 to 4 of 4

Thread: Java slider blocking my homepage

  1. #1
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    3

    Java slider blocking my homepage

    Hello! I have a magazine based on wordpress and I had serious issues with a Javascript.
    I will do my best to describe what happened, it is literally driving me crazy because I fail to see what could have caused it.

    I have loaded Wordpress on my VPS server and it worked fine until let's say March. Then I started to have problem with the slider. The slider, which had a java code, started to block the whole homepage because it was failing to load and this prevented the rest of the webpage to load as well.

    Then I switched the option from slider to still image. It was loading. Then after a while and nothing changed in the website code!!! it stopped loading again.
    So Slider working -> Blocked the homepage out of the blue -> Disabled sliding option -> Homepage working fine -> Blocked the homepage out of the blue

    This was coming up as an error on my console:

    TypeError: 'undefined' is not a function (evaluating 'jQuery("#featured-content").loopedSlider({
    autoStart: 3000,
    slidespeed: 500,
    containerClick: false,
    autoHeight: false
    })')

    I tried many fixes, noting worked. So I cancelled it and installed a new different slider! Everything was smooth. The new one is a more sophisticated slider and you can choose between two scripts to load it, I can switch them with just a click: either SmoothGallery Mootools or jQuery. I preferred jQuery because it did not show a loading bar at the beginning.

    Three days ago after I rebooted the system I noticed it was not loading anymore! It was not loading the slider but the rest of the homepage yes (with the previous one it was blocking the whole page when the slider was blocked)! However, the bottom part with the sport articles was not loading (so let's say slider not loading and 80% of the page loading)

    I usually use Firefox so I tried with Safari and my iPhone and it was working fine. I noticed it was because I was not logged in on wordpress. So I logged out on Firefox and it was working.

    Ok, not a big deal, readers are not logged in.

    The following morning I checked it again and it was blocked also for those not logged in! Nothing changed with the code though, nor I have rebooted. So the day before 100% loading for those not logged in, 80% for those logged in -> Afterwards 80% for everyone

    So I switched from the jQuery script to Mootools in the settings of our slider. It started to load the slider just fine, but not the bottom part of the page (still 80%).

    During the two following days without anything changing, it loaded only 60% of the homepage content and now even 50%! And nothing is changing in the code

    So as we speak I tried to de-activate the plugin of the slider. Once I de-activated it the whole page loaded fine on Safari, and on Firefox everything except the bottom right.

    The situation now is that if I choose jQuery the slider is not loading and also 50% of the homepage, if I choose Mootools it loads the slider but only 50% of the homepage.

    Nothing changed in the code! What surprises me is that it is getting worse without anything changing. Any ideas? I am sort of desperate

    www.theupcoming.co.uk is the website

    I checked the error and access logs on apache: nothing related. I checked with Firefox and Safari's error consoles: nothing at all.

    Any help would be greatly appreciated!!

  2. #2
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    3
    Guys I'm in deep trouble! No one has idea what's going on?

  3. #3
    Join Date
    May 2006
    Location
    Somewhere behind your screen
    Posts
    1,672
    Code:
    <div align="center">
    <script type="text/javascript">
    var uri = 'http://impgb.tradedoubler.com/imp?type(js)pool(477741)a(2109444)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
    document.write('<sc'+'ript type="text/javascript" src="'+uri+'" charset="ISO-8859-1"></sc'+'ript>');
    </script>
    </div>
    <div class="clear"></div>
    the things like this can't be in the body. this may cause your problems

    Code:
    <div class="logo">
    		<h1><a href="http://www.theupcoming.co.uk">The Upcoming</a></h1>
    		</div>
    	
    
    
    
    	
    
    <style type="text/css">
    tuclogo
    {
    position:relative;
    left:-10px;
    top:0px;
    }
    </style>
    styles must be inside the head section

  4. #4
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    3
    Thanks, I will try now

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
HTML5 Development Center



Recent Articles