www.webdeveloper.com
Results 1 to 7 of 7

Thread: [RESOLVED] Warning: Wrong parameter count for in_array() in...

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    U.S.A.
    Posts
    108

    resolved [RESOLVED] Warning: Wrong parameter count for in_array() in...

    I'm getting this error on my page counter: Warning: Wrong parameter count for in_array() in... on line 14.

    Here's the code:

    PHP Code:
    $user_agents getenv('HTTP_USER_AGENT');
    $losers = array(
    'Mozilla/5.0 (compatible; Baiduspider/2.0; +http://www.baidu.com/search/spider.html)',
    'Mozilla/5.0 (compatible; bingbot/2.0; +http://www.bing.com/bingbot.htm)',
    'Mozilla/5.0 (compatible; AhrefsBot/4.0; +http://ahrefs.com/robot/)',
    'Mozilla/5.0 (compatible; YandexBot/3.0; +http://yandex.com/bots)',
    'Mozilla/5.0 (compatible; Googlebot/2.1; +http://www.google.com/bot.html)',
    'Wotbox/2.01 (+http://www.wotbox.com/bot/)',
    'TurnitinBot/2.1 (http://www.turnitin.com/robot/crawlerinfo.html)',
    'Mozilla/5.0 (compatible; Ezooms/1.0; ezooms.bot@gmail.com)'
    );

    if (!
    in_array($user_agents))
    {
        
    session_start();
        
    // global $counter;

        
    mysql_connect($host,$username,$password);
        @
    mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");

        if (!isset(
    $_SESSION['countme']))
        {
            
    $_SESSION['countme']="set";
            
    $sql="SELECT * FROM count";
            
    $result mysql_query($sql);
            
    $row mysql_fetch_assoc($result);
            
    $count $row['value'];

            
    $newcount $count 1;

            
    $sql="UPDATE count SET value='$newcount'";
            
    $result mysql_query($sql);
        }

    This is line 14:
    PHP Code:
    if (!in_array($user_agents)) 
    I don't think the counter is working right either. Any help will be appreciated.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Ankh-Morpork
    Posts
    19,636
    See www.php.net/in_array in the user manual, and notice that it has 2 required parameters and a 3rd optional parameter.

    However, at this point I'm not sure what array you would be wanting to check at that point, anyway?
    Last edited by NogDog; 02-20-2013 at 02:22 PM.
    "Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."
    ~ Terry Pratchett in Nation

    eBookworm.us

  3. #3
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    U.S.A.
    Posts
    108
    PHP Code:
    if (!in_array($user_agents$loserstrue)) 
    The website owner wanted a visitor counter, but I didn't want some robots counted so I wanted to check the HTTP_USER_AGENT of those accessing the website to see if they were in the array and if so they would not be added to the visitor count.

    I appreciate the link.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Ankh-Morpork
    Posts
    19,636
    So you just want to add $losers as the 2nd parameter, right?
    "Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."
    ~ Terry Pratchett in Nation

    eBookworm.us

  5. #5
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    U.S.A.
    Posts
    108
    Yes, I believe the page you linked to said that the second parameter was the array to be searched, which would be $losers.

    I used "if (!in_array($user_agents, $losers, true))" which I took to mean - "if not in array" or if this HTTP_USER_AGENT is not listed in this array ($losers).

  6. #6
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Ankh-Morpork
    Posts
    19,636
    Sounds right, to me. If you have the User Agent Switcher add-on in Firefox, it should be pretty easy to test and make sure.
    "Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."
    ~ Terry Pratchett in Nation

    eBookworm.us

  7. #7
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    U.S.A.
    Posts
    108
    I'll look into it. Thanks for the tip and the help.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
HTML5 Development Center



Recent Articles