dcsimg
www.webdeveloper.com
Results 1 to 6 of 6

Thread: MS DOS Help please

  1. #1
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    West Coast, Canada
    Posts
    665

    MS DOS Help please

    Currently, when I open a dos command prompt window, the initial path says

    c:\Windows\system32>

    How do I make it start at

    c:\Work

    instead?

  2. #2
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    398
    one way is to copy cmd.exe to the c:/work/ folder, there may be a better way though

  3. #3
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Aachen, Germany
    Posts
    4,090
    Hi!

    Don't know about more recent win versions. Try right clicking the dos prompt icon and then click 'Properties'. You should be able to modify the settings there.

    Cheers - Pit

  4. #4
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    West Coast, Canada
    Posts
    665
    Oi, thanks!

    Start In: C:\Windows\System32

    lol...changed that to C:\Work

    and it works like a charm. Thanks!

  5. #5
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Auburn, AL
    Posts
    9,222
    phhht... it seems people are just to good for the cd these days

  6. #6
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Aachen, Germany
    Posts
    4,090
    Originally posted by PeOfEo
    phhht... it seems people are just to good for the cd these days
    So let's write a little batch file to have a choice needing only the entry of a single character and 'enter'.

    To BuezaWebDev: you could even have different prompts (different settings, not only concerning the directory) by saving what you need in differently named .pif files.

    Cheers - Pit

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
HTML5 Development Center



Recent Articles