www.webdeveloper.com
Results 1 to 8 of 8

Thread: Dreamweaver - FTP connection error

  1. #1
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    1

    Exclamation Dreamweaver - FTP connection error

    hi, this is my first time uploading a site, i have been able to upload one page and now the message appears:

    'An FTP error occurred- cannot make connection to host. the server ...is not responding. please check your connection information'

    I may just be stupid and made a stupid mistake, please could someone advise me on what ive done wrong! Ive tried re-entering the ftp name but still doesnt work.

    Thanks!

  2. #2
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Warning: main(location.php): failed open stream
    Posts
    1,119
    click on passive ftp and then try again

  3. #3
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    12
    I'm having the same problem!

    I've tried with the passive FTP option but this doesn't work either...

    ???

  4. #4
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Hermantown, MN
    Posts
    1,777
    Techtonyx...

    I know your a new member but you should not be dragging up old threads from 6 months ago...

    In anycase make sure your settings are correct by emailing your hosting support team. If they are correct let us know here and we'll see how we can help further.

    Welcome to the site!

  5. #5
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    12
    Quote Originally Posted by Compguy Pete
    Techtonyx...

    I know your a new member but you should not be dragging up old threads from 6 months ago...

    In anycase make sure your settings are correct by emailing your hosting support team. If they are correct let us know here and we'll see how we can help further.

    Welcome to the site!
    No problems...sorry I didn't even look at the date! I simply did a search to try and find an answer to my problem and this is all I could find...I didn't think it would be an issue but I'll remember for next time! cheers.

    I have been in touch with my hosting company and they said I had the correct settings and told me how to upload via ftp and therefore said because I could reach the host that way I must have a setting wrong in dreamweaver.

    I'm using windows XP and also a Norton firewall (which I disabled, as I thought this may have been hindering me).

    thanks

  6. #6
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    1

    Exclamation Any Answer

    Hi. I did a search for this as this is the same problem I am having. I sat on the phone with my hosting company (ipowerweb) for 10 minutes and the only thing they could say was that it had to be a firewall because I had everything set up correctly and that they tested the server on their end and it was working fine. I couldn't find out how to turn off the firewall with Norton, so I just temporarily uninstalled it to try to edit my site.

    Any sugggestions?!?!

    I REALLY need to fix my site as my "buy now" button is broken and I just ran a large marketing campaign yesterday!

  7. #7
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    1
    I have found I always have to enter the ftp info under manage sites->edit advanced tab->remote info everytime I startup DW8.

    Have you tried ftp from the cmd window? A lot of times this will work and then you can see the directory structure you need to input correctly into DW.

  8. #8
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1

    My solution

    I had the same problem, and I had to use the site's IP address to login:

    1. Run -> cmd
    2. ping yourdomain.com
    3. Use the IP in the ftp field when connecting with dreamweaver. (Note: just put the address, not ftp://00.00.00.00)

    Worked for me...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
HTML5 Development Center



Recent Articles