dcsimg
www.webdeveloper.com
Results 1 to 7 of 7

Thread: Cascade Menu question

  1. #1
    Join Date
    May 2003
    Posts
    3

    Question Cascade Menu question

    Can someone please tell me how to make the drop down menu disappear once you mouse off? At the moment the only way of making it go away is clicking off somewhere on the page. Can someone help? Thanks in advance.

  2. #2
    Join Date
    May 2003
    Posts
    18
    Assuming that your menu is made of <DIV>'s and supported with suitable table structure to hold it - you can try the following :

    function hide(menuname)
    {
    eval(menuname+".style.visibility='hidden'");
    }

    and you can use mouseover property within a cell like this :

    <td onmouseover=hide("yourmenu");>Blah Blah</td>


    Cheers,

    - Keshav

  3. #3
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Peg City
    Posts
    638
    Tricky, depending on how you implemented the menu. So we'd need to see your code to help you.

    You could try these menus that have the feature you want:
    http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/sm/index.htm
    http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/topnavbar.htm
    http://www.dynamicdrive.com/dynamici...men3/index.htm
    http://www.dynamicdrive.com/dynamici...men4/index.htm

    Havik

  4. #4
    Join Date
    May 2003
    Posts
    3
    Here's the code. Where exactly would I place it?

    Thanks havik, I've been looking all over for those! I just may try one of those if the cascade doesn't work.
    Attached Files Attached Files

  5. #5
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Peg City
    Posts
    638
    I looked at the code and it appears that there's no onmouseover, or onmouseout code for the div's. The functions are constantly being called so making this edition will be difficult. I was wondering, before I did anything, is if you are particularily attached to this one cascade menu, or will the others I posted suffice?

    (I'm not lazy, just time-smart )

    Havik

  6. #6
    Join Date
    May 2003
    Posts
    3
    I'll tell you what, just forget about this cascade one. If you find it difficult to modify, there's no way in hell I could.

    Thanks for taking the time to look at the code and for the links, really appreciate it.

  7. #7
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Peg City
    Posts
    638
    I could modify this menu but why re-invent the wheel when there's other menus that have that feature

    Havik

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
HTML5 Development Center



Recent Articles